fbpx

Om mig

Max Gierke

Jag heter Max, 32 år gammal, bosatt i västkustens pärla Uddevalla. Här har jag bott halva mitt liv med några år uppehåll i Oslo. 

Jag behöver min familj, nära vänner, en kamera, musik, Photoshop och minst en hund att klappa regelbundet för att må bra.

Fotografi har varit en del i mitt liv sedan väldigt tidigt då min far har varit en rätt så ambitiös fotograf i många år tills han bytte systemkamera mot en mindre kompaktkamera och senare mot mobiltelefonen. Jag ärvde hans analoga Canon EOS 500 i 2012 och började fota på. Tyvärr är tålamod inte min starka sida och jag bestämde fort att framkallningsprocessen måste kringgås. En begagnad Canon EOS 50D blev den första systemkameran som användes flitigt tills utlösaren orkade inte med tempot längre och en EOS 80D fick ta hennes plats. Den såldes dock fort igen när EOS 5D Mark IV kom och jag hade äntligen nådd världen av fullformat. Jag har inte ångrat det en sekund.

Jag fotograferar allt som väcker mitt intresse men om jag hade fått bestämma mig för favoritmotiv är det nog porträtt på både människor och hundar. Redigering av foton är minst lika viktigt för mig som själva plåtningen. I redigeringen sätter jag stämning och känsla i mina bilder med syfte att berätta en väldig kort berättelse i åskådarens huvud. Berättelsen kan variera såklart beroende på individen som ser på bilden.

På grund av detta lämnar jag inte ut råfiler till kunder då detta går emot min filosofi om att skapa en upplevelse för mina kunder. 

I 2017 var det dags att säga Hejdå till Oslo och heltidsjobb och börjar plugga på högskolan i Trollhättan. Digitala medier programmet innebär allt från produktion av foto, film och ljud till PR och Sociala Medier. Projektmetodik och marknadsföring var fler relevanta kunskaper man har fått lära sig under utbildningen. Under sommaren 2020 tog jag mitt examen och är därmed officiell akademiker. Skoj!

Vid sidan av fotografi erbjuder jag även tjänster som Grafisk designer och filmare. 

Max Gierke