fbpx

Bröllopsfotografering

Föreviga den viktigaste dagen

Bröllopsdagen är nog den viktigaste och finaste dagen i ett pars liv. Detta måste förevigas i form av foton som ni kan se på  om många år och blickar tillbaka till denna underbara dag. 

Det vore en glädje för mig att vara den som skapar dessa minnen åt er!

 

Planering är allt

För en lyckad bröllopsdag krävs god planering. Var ska det giftas? Vilka ska bjudas in? Ska man hyra lokal? Och såklart vem ska föreviga denna fina dag i bild?

Fotografen behöver vara en del av planeringen för att kunna förbereda sig inför den stora dagen. Ett bröllop är en intim händelse i ett pars liv och fotografen ska kanske inte vara med vid alla tillfällen. Detta är olika från par till par. Vissa önskar att fotografen ska hänga med i varje sväng under bröllopsdagen, vissa nöjer sig med en kort fotografering med endast brudparet på en utvald plats för några estetiska porträtt. 

Oavsett vilken variant ni väljer finner vi en lösning för det. Jag erbjuder olika paket för olika behov. Alla paket går såklart att individualiseras om så önskas.

Det är en absolut fördel att boka fotograf i god tid och bestämma ett datum för att slippa dubbelbokningar från min sida. Detta löser vi genom 30% av hela priset som ni betalar den dagen ni har bestämd er att boka mig. Därmed tar jag inte emot andra bokningar den dagen/ dagar. 

Första steget

I början är det alltid ett samtal eller textmeddelande. Det är så ni tar kontakt med mig. Det går bra att slänga iväg ett meddelande till mig via knappen nedan eller att ringa mig direkt. Beskriv er lite grann, vilka planer ni har, hur ni vill dagen ska bli helt enkelt. Känner vi att vi är på samma spår finns det möjlighet att vi mötas upp på en fik eller digitalt. Där kan vi gå gräver ner oss i detaljer och lägger upp en rejäl plan.

Efter vårt möte finns det möjlighet för en liten ”test shooting” antingen direkt efter mötet eller en dag som passar er bäst. Anledningen för detta är att ”öva på” lite inför den stora dagen. Vissa människor känner sig inte bekväm framför kameran och en liten övningskörning innan kan hjälpa till att släppa lite på trycket. Dessutom får ni ett hum om hur jag jobbar och vad jag kommer ”kräva” av er för att få fram de bästa porträtten. 

När allt är sagt och gjort inväntar vi dagen och hoppas på underbart väder. Vädret är tyvärr fortfarande den faktorn vi inte kan påverka särskild mycket men det behöver inte betyda att foton blir dåliga för det. Faktum är att solsken inte alltid är en garant för bra foton. Stark solljus kan leda till skarpa skuggor vilket gör det svårt för gråtonerna att träda fram i ett foto. Så oroar er inte om väder, det är fint med moln.

Efter bröllopet försvinner jag i min lilla kammare i ca. två veckor och sorterar, redigerar och paketerar alla kort som vi har tagit tillsammans. När detta är gjort skickas bilderna till er via mejl, wetransfer, google drive. Vad ni nu föredrar. Jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig att skicka ut några godisbitar inom dessa två veckor.